Dagályügyi példatár

 

 
[A Mammut [...] kétszázezres árával különben sem tartozik a minket érdeklő kategóriába.]
Sokkal inkább felcsillant a szemünk, amikor megláttuk a taszító nevű, ám annál olcsóbb "Summer Student" konfigurációt: az árcédulán ötvenezer forint szerepel, mely későbbi vizsgálódásaink fényében is a legolcsóbb ajánlatnak bizonyult.

felcsillant a szemünk: Nem túl jópofa jópofizás.
Sokkal inkább: Az előzményekben még nem csillant semmi, aminél inkább csillanhatna a szerző szeme, pláne sokkal. Valójában legfeljebb egy ellnetétes viszonyszó (viszont, ellenben stb.) kellene.
– Ne szaporítsuk az ám-ot, alig akad de.
– Az idézőjel értelmetlen a terméknéven.
– Az kettőspont fölösleges pontoskodás, elég lenne egy vessző.
az árcédulán... szerepel: A szerepel fölösleges – lenne, ha nem lenne az egész árcédulázás megint csak nem túl laza, viszont szövegdagasztó lazázás.
mely: az ostoba vonatkozó mellékmondatról l. a
vonatkoztatásügyi példatárat!
későbbi vizsgálódásaink: A cikk egyszerű teches összehasonlító teszt, minden megállapítása vizsgálataink (-ódás nélkül!) eredménye, nincs miért hivatkozni a nyilvánvaló tényre.
fényében... bizonyult: Vacak, dagályos zsurnálközhely. Ráadásul öt gép legolcsóbbikának ára nem bizonyul, hanem van.
ajánlatnak: Egy gép a boltban nem ajánlat.

A taszító nevű, de csak ötvenezer forintos Summer Student viszont a legolcsóbb volt a vizsgált konfigurációk között.


 
A processzor az AMD-től érkezett, mely lényegesen jobb teljesítményre képes, mint egy Intel Celeron, memória is van benne elég, a vincseszter is méretes, ám a számítógép vélhetően szégyenlősen gyűrögetné a szoknyácskáját, ha lenne neki: az integrált videokártya ilyen részegységek mellett méltatlannak tűnik, ha valaki megvásárolja a gépet és szeretné játékra is használni, annak azt ajánlanánk, hogy mindenképpen szerezzen be magának legalább egy Geforce 5200-ast, vagy egy Radeon 9200-ast.

– 491 karakter egyetlen mondatban. Elképesztő.
érkezett: fúj!
mely: a vonatkozó mellékmondatról l. a
vonatkoztatásügyi példatárat!
ám: L. mint előbb!
vélhetően: Fölösleges.
Kettőspont: L. mint előbb!
– Az és elől hiányzó és a vagy előtti fölösleges vesszőről l. a központozásásügyi példatárat!
magának: Fölösleges.

Az AMD processzor lényegesen jobb teljesítményre képes, mint egy Intel Celeron. Memória is van elég, a vincseszter is méretes, de a számítógép szégyenlősen gyűrögetné a szoknyácskáját, ha lenne neki, az integrált videokártya ilyen részegységek mellett méltatlannak tűnik. Ha valaki megvásárolja a gépet, és szeretné játékra is használni, annak azt ajánljuk, mindenképpen szerezzen be legalább egy Geforce 5200-ast vagy egy Radeon 9200-ast.


 
Újabb alacsony padlós BKV-busz gyulladt ki a Krisztina körút és a Csaba utca kereszteződésénél.

– Fordított példa, túl tömör mondat. Mintha a Krisztina körút és a Csaba utca sarkán gyulladnának folyton a buszok. Itt bizony dagasztani kell.

Újabb alacsony padlós BKV-busz gyulladt ki, ezúttal a Krisztina körút és a Csaba utca kereszteződésénél.


 
Az EcoBot II elnevezésű robotot azzal a céllal hozták létre, hogy eljusson az emberek számára veszélyes ipari, vagy katonai területekre, és rádiós összeköttetésen keresztül adatokat szállítson például a hőmérsékletről vagy a mérgező gázok koncentrációjáról.

azzal a céllal = azért, arra
az emberek számára veszélyes = az emberekre veszélyes
rádiós összeköttetésen keresztül = rádión
(– Az első vagy elé nem kell vessző.)

Az EcoBot II elnevezésű robotot arra hozták létre, hogy eljusson az emberekre veszélyes ipari vagy katonai területekre, és rádióján adatokat küldjön például a hőmérsékletről vagy a mérgező gázok koncentrációjáról.


Folyt. köv.

 


[Kampf] [mailto] [zsadon.hu]